Ik ben Robert Nieuwland, fysiotherapeut. Mijn studie fysiotherapie heb ik in 1993 afgerond in Groningen. Daarna heb ik me gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Omdat het in die jaren lastig was als paramedicus een baan te vinden in Nederland, heb ik mijn vleugels uitgeslagen en ben ik werkzaam geweest in Zwitserland, Engeland en Duitsland. In de tussentijd heb ik een opleiding gedaan tot bedrijfsfysiotherapeut en ergonoom. Zo ben ik vanuit de reguliere fysiotherapie in de Arbo-wereld terecht gekomen.

In 2004 was het tijd het roer om te gooien en ben ik als ZZP-er aan de slag gegaan in verschillende praktijken en in de bedrijfsfysiotherapie. Ik vind het superleuk om deze twee disciplines naast elkaar uit te voeren. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en heb dan ook meerdere cursussen en opleidingen gedaan, waaronder Cyriax - systematische manier van onderzoek van klachten aan het bewegingsapparaat. Ik heb bijzonder veel interesse in het begeleiden van mensen met, of verleden met, kanker. Verder verdiep ik me op dit moment in de gezonde leefstijl en life style coaching, waar ik net een opleiding voor heb afgerond.

Doordat ik breed ben opgeleid kom ik met veel verschillende mensen en verschillende klachten in aanraking. Het is een leuke uitdaging iedereen bij zijn of haar probleem te begeleiden.

Hieronder vindt u een aantal therapievormen waarin Robert gespecialiseerd is.